COVID-19 U misijama podrške miru trenutno su angažirana 74 pripadnika OSBiH

Bh. vojnici u mirovnim misijama dobrog su zdravstvenog stanja

U misijama podrške miru trenutno su angažirana 74 pripadnika OSBiH

Avaz.ba

U misijama podrške miru trenutno su angažirana 74 pripadnika OSBiH

Foto: Arhiv


Pandemija virusa Covid-19 za sada ne utječe na rotaciju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) u misijama podrške miru.  

Svi pripadnici OSBiH koji su angažirani u tim misijama, dobrog su zdravstvenog stanja, potvrđeno je za Fenu u Ministarstvu odbrane BiH (MOBiH).

Na upit o tome u kojoj mjeri aktuelna situacija, uzrokovana pandemijom koronavirusa, utječe na sudjelovanje pripadnika OSBiH u misijama potpore miru, iz Ministarstva odbrane BiH rečeno je kako ovo ministarstvo prati razvoj situacije u zoni izvođenja misija, kao i da je u stalnoj komunikaciji s nadležnim strukturama UN-a, NATO-a i EU, pod čijim okriljem pripadnici OSBiH provode misije, te da prati i odluke koje se u skladu s tim donose. 

  • U operaciji podrške miru u Afganistanu sada je ukupno 66 pripadnika OSBiH

    U operaciji podrške miru u Afganistanu sada je ukupno 66 pripadnika OSBiH

    Foto: Arhiv


- U misijama podrške miru trenutno su angažirana 74 pripadnika OSBiH. U operaciji podrške miru "Odlučna potpora" u Islamskoj Republici Afganistan sada je ukupno 66 pripadnika OSBiH. U Misiji Ujedinjenih naroda u Demokratskoj Republici Kongo (MONUSCO) sudjeluju tri promatrača OSBiH, dok u Misiji Ujedinjenih naroda u Maliju (MINUSMA) sudjeluju dva štabna oficira OSBiH, a u Misiji Evropske unije u Centralnoafričkoj Republici (EUTM RCA) tri pripadnika OSBiH – podsjećaju iz Ministarstva odbrane BiH. 
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na