SASTANAK

U Sarajevu nove četiri Covid ambulante, opcija i drive-in testiranje

Povod za sastanak je pandemija koronavirusa, ali i spremnost ovih zdravstvenih ustanova da odgovore svim zadacima u ovoj situaciji

Sa sastanka u Sarajevu. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

10.4.2020

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović razgovarao je jutros u Sarajevu s direktorom Opće bolnice Zlatkom Kravićem, direktorom Doma zdravlja KS Muhamedom Ahmićem i direktoricom Zavoda za javno zdravstvo KS Aidom Pilav.

Povod za sastanak je pandemija koronavirusa, ali i spremnost ovih zdravstvenih ustanova da odgovore svim zadacima u ovoj situaciji. 


Sa sastanka u Sarajevu. Avaz

Ministar Mesihović rekao je za "Avaz" da je situacija u Sarajevu zadovoljavajuća, ali da su, kako bi se osposobili svi kapaciteti, a građanima pružila brža zdravstvena usluga, razmotrili i opciju da se postave nove četiri Covid ambulante, u kojima bi se tretirali svi pacijenti s indikacijama na koronavirus.

- Utvrdili smo da je u Kantonu Sarajevo trenutno linearna faza pandemije, ali ništa se ne prepušta slučaju. U opciji je i u uvođenje drive-in testiranja po uzoru na region i svijet. Proširit ćemo i kapacitete Opće bolnice za prijem pacijenata, a radi se o prostorijama arhiva bivšeg garnizona Opće bolnice - rekao nam je Mesihović.

Bez obzira na linearnu fazu pandemije, Mesihović i direktori zdravstvenih ustanova pozvali su građane KS na poštivanje mjera kriznih štabova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.