AKTIVNOSTI Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Džaferović razgovarao s Fildom: Razmijenjene informacije o epidemiološkoj situaciji

Konstatirano je da su puni angažman svih nivoa vlasti u BiH i koordinacija njihovih aktivnosti presudni za zaustavljanje širenja koronavirusa

Avaz.ba
10.04.2020 13:32

Džaferović i Fild: Puna solidarnost

Foto: Arhiv

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je telefonski razgovarao s ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom (Matthew Field).

U telefonskom razgovoru razmijenjene su informacije o epidemiološkoj situaciji u Velikoj Britaniji, kao i o rezultatima postignutim u Bosni i Hercegovini, a u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa. Predsjedavajući Džaferović istaknuo je da se u Bosni i Hercegovini s velikom pažnjom prati trenutno stanje u Velikoj Britaniji, koja je teško zahvaćena koronavirusom, te je izrazio punu solidarnost s njenim narodom. 

Predsjedavajući Džaferović također je zaželio brz i uspješan oporavak premijera Velike Britanije Borisa Džonsona (Johnson).

Tokom razgovora, konstatirano je da su puni angažman svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini i koordinacija njihovih aktivnosti presudni za zaustavljanje širenja koronavirusa.

Komentari

NA VRH