NOVE MJERE

Zabranjeno paljenje vatre na otvorenom i pojačan nadzor nad šumama

Radna grupa će redovno obilaziti izletišta

Učestali požari. S. Ikanović

Piše: S. I. / Avaz.ba

10.4.2020

Nakon što je ugašen veliki požar kojim je obuhvaćeno oko 300 hektara, uglavnom šumske površine na području Banovića i Lukavca, Općinski štab civilne zaštite je donio naredbu o zabrani paljenja vatre na otovrenom.  

Kako je navedeno u naredbi, a s obzirom da je zabilježen povećan broj požara u proteklom periodu, koji su izazvani vremenskim prilikama i paljenjem vatre na otvorenom a koji su zbog nemara ili krajnje nepažnje imali za posljedicu velike materijalne štete, kao i štete po zdravlje, do daljnjeg se zabranjuje paljenje vatre na cijelom području opštine Banovići.


Zabranjeno paljenje vatre na otvorenom. S. Ikanović

Kako bi osigurali provođenje ove naredbe, Općinski štab je naredio JP Šume Tuzlanskog kantona da pojačaju nadzor nad šumama koje su u nadležnosti Šumarije Banovići, a istovremeno je zadužio radnu grupu da redovno vrši obilazak svih izletišta na području općine Banovići.

Podsjećamo da su banovićki vatrogasci, zajedno sa šumarima i nekoliko civila, proteklih dana uspješno ugasili veliki požar na području mjesne zajednice Seona, te su imali i nekoliko intervencija na području mjesnih zajednica Pribitkovići, Bučik, Omazići, Podgorje, Treštenica, Grad II i Grad III.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.