DONACIJE Dopremljeno 70 kreveta

Stigao drugi dio pomoći njemačkog ASB-a

Navedena donacija će biti dostavljena općinama Bosanska Dubica i Bosanska Kostajnica, po 20 kreveta i Gradu Bosanska Gradiška donacija od 30 kreveta

Avaz.ba
10.04.2020 15:19

Kreveti su domaće proizvodnje

Foto: Fena

Nakon isporuke 25 kreveta na sprat Štabu civilne zaštite općine Konjic, jučer je uspješno sproveden i drugi dio pomoći njemačke humanitarne organizacije Arbeiter - Samariter - Bund e.V (ASB).

U Istočnom Sarajevu je vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske i načelnik Štaba za vanredne situacije RS Milan Novitović preuzeo donaciju ove organizacije 70 kreveta za izolatorije u Republici Srpskoj.

Navedena donacija će biti dostavljena općinama Bosanska Dubica i Bosanska Kostajnica, po 20 kreveta i Gradu Bosanska Gradiška donacija od 30 kreveta.

  • Ovo je druga od ukupno tri donacije
    Ovo je druga od ukupno tri donacije Foto: Fena

Ovo je druga od ukupno tri donacije, kako ističu, koja će uslijediti još prema Zapadnohercegovačkom kantonalnom uredu Crvenog križa u Ljubuškom u svrhu formiranja izolatorija i zbrinjavanja ugroženih i oboljelih građana gradova Široki Brijeg i Ljubuški, te općina Grude i Posušje, tokom pandemije COVID-19 u svrhu formiranja terenskih izolatorija i zbrinjavanja ugroženih i oboljelih građana.

- Važno je istaći da su kreveti domaće proizvodnje, neposredno proizvedeni, čijom je nabavkom u trenucima pandemije stimulisana i domaća proizvodnja namještaja i djelimično upošljavanje lokalne radne snage, saopćeno je iz ASB-a.

Pored podrške naporima Bosne i Herecegovine i njenih građana u borbi protiv ove globalne pošasti, ASB trenutno sprovodi slične aktivnosti u Srbiji i Kosovu pomažući tamo gdje je najpotrebnije.

Tagovi

Koronavirus ASB

Komentari

NA VRH