DONACIJE

Stigao drugi dio pomoći njemačkog ASB-a

Navedena donacija će biti dostavljena općinama Bosanska Dubica i Bosanska Kostajnica, po 20 kreveta i Gradu Bosanska Gradiška donacija od 30 kreveta

Kreveti su domaće proizvodnje. Fena

Avaz.ba

10.4.2020

Nakon isporuke 25 kreveta na sprat Štabu civilne zaštite općine Konjic, jučer je uspješno sproveden i drugi dio pomoći njemačke humanitarne organizacije Arbeiter - Samariter - Bund e.V (ASB).

U Istočnom Sarajevu je vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske i načelnik Štaba za vanredne situacije RS Milan Novitović preuzeo donaciju ove organizacije 70 kreveta za izolatorije u Republici Srpskoj.

Navedena donacija će biti dostavljena općinama Bosanska Dubica i Bosanska Kostajnica, po 20 kreveta i Gradu Bosanska Gradiška donacija od 30 kreveta.


Ovo je druga od ukupno tri donacije. Fena

Ovo je druga od ukupno tri donacije, kako ističu, koja će uslijediti još prema Zapadnohercegovačkom kantonalnom uredu Crvenog križa u Ljubuškom u svrhu formiranja izolatorija i zbrinjavanja ugroženih i oboljelih građana gradova Široki Brijeg i Ljubuški, te općina Grude i Posušje, tokom pandemije COVID-19 u svrhu formiranja terenskih izolatorija i zbrinjavanja ugroženih i oboljelih građana.

- Važno je istaći da su kreveti domaće proizvodnje, neposredno proizvedeni, čijom je nabavkom u trenucima pandemije stimulisana i domaća proizvodnja namještaja i djelimično upošljavanje lokalne radne snage, saopćeno je iz ASB-a.

Pored podrške naporima Bosne i Herecegovine i njenih građana u borbi protiv ove globalne pošasti, ASB trenutno sprovodi slične aktivnosti u Srbiji i Kosovu pomažući tamo gdje je najpotrebnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.