SARAJEVO Utvrđen dnevni red

Online sjednica Skupštine KS zakazana za 23. april

Na dnevni red uvršten je i Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja KS

Avaz.ba / Fena
10.04.2020 15:46

Program rada Skupštine KS za 2020. godinu također će biti razmatran

Foto: Arhiv

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo te izmjena Odluke o izvršenju Finansijskog plana ZZO-a za 2020. godinu razmatrat će se na sjednici Skupštine KS 23. aprila.

Na dnevni red te sjednice uvršten je i Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja KS, jer je, prema riječima predsjedavajućeg Skupštine Mirze Čelika, zakonska obaveza da se utvrdi taj prijedlog kao i način na koji će javna priznanja biti dodijeljena.

  • Vlada zadužena da pripremi Informaciju o ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa na privredu KS
    Vlada zadužena da pripremi Informaciju o ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa na privredu KS Foto: Arhiv

Program rada Skupštine KS za 2020. godinu također će biti razmatran, kao i Informacija Vlade KS i Štaba civilne zaštite o poduzetim aktivnostima, po resorima, u vezi sa provođenjem mjera radi sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19.

Zaključkom Kolegija, zadužena je i Vlada da pripremi Informaciju o ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa na privredu KS, sa prijedlogom mjera, kojom će biti dopunjen dnevni red 24. sjednice.

Sjednica će se održati online, što je omogućeno današnjom dopunom Poslovnika Skupštine KS, a njen prijenos će biti omogućen putem TVSA, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Komentari

NA VRH