DONACIJE

Džanan Musa ispunio obećanje, oprema stigla u bihaćku bolnicu

Osjećaj je posebniji i zbog same činjenice da su na odjelu pacijenti kojima je silno potrebna oprema, objavio je Dženis, brat NBA košarkaša

Dženis Musa (u sredini) dostavio opremu. Facebook

Piše: Avaz.ba

10.4.2020

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Džanan Musa, koji se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, i njegov brat Dženis pokrenuli su nedavno akciju pomoći bolnici u njihovom rodnom gradu Bihaću.

Dženis Musa, brat košarkaša NBA kluba Bruklin netsa, potvrdio je danas na svom profilu na Facebooku da je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću stigla neophodna oprema za borbu protiv koronavirusa. 

Džanan Musa: Igrač Bruklin netsa. AFP

- Ponosan, sretan i šta sve ne. Osjećaj je posebniji zbog same činjenice da su na odjelu pacijenti kojima je silno potrebna oprema. Velika zahvalnost bratu Mirzi Ustamujiću, koji je bio Džananov kontakt s dobavljačem, te klinici "Muminović" iz Bihaća, preko čijeg računa je izvršena uplata.

Prvi ovakvi aparati "Shiller" u BiH su upravo instalirani u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Time je Džananova obećana akcija danas realizirana i u Džananovo ime smo danas opremu dostavili bolnici – naveo je Dženis Musa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.