ZABRINJAVAJUĆE

Požar se približio kućama u selu Ovčari kod Konjica

Vatra se proširila, svi vatrogasci su na terenu a u mjestu Ovčari ugrožene su i kuće

Piše: B. C. / Avaz.ba

10.4.2020

Požar u Konjicu ne jenjava. Vatra se proširila, svi vatrogasci su na terenu a u mjestu Ovčari ugrožene su i kuće. Ovo je za "Avaz" večeras kazao dežurni u profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Konjic. 

- Situacija je katastrofalna. Svi vatrogasci su na terenu. Kuće su ugrožene kod Ovčara, i požar se proširo na druga sela. Vatra se približila kućama a vatrogasci sada brane domove i to je jedini cilj da ne dođe do kuća. Šest vatrogasnih vozila je na terenu. Ljudi još uvijek nisu evakuisani, a vatrogasci za sada drže pod kontrolom. CIlje je odbraniti selo - rekao je dežurni iz Profesionalne vatrogasne brigade Konjic.


Na ulazu u Konjic vatra se još danas rasplamsala.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je Odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u gašenju požara.

Požar u Konjicu se proširio. Avaz

Za gašenje ovih požara BiH su potrebne letjelice sa posadama, a po zahtjevu nadležnih organa za civilnu zaštitu u BiH. Međunarodnu pomoć za gašenje požara primaju nadležni organi za civilnu zaštitu u Bosni i Hercegovini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.