VOJSKA

Ministarstvo odbrane BiH: Sedam slučajeva zaraze koronavirusom

Pripadnici Oružanih snaga angažirani su na 24 lokacije

Koronavirus ušao i među vojnike. Avaz

Srna

11.4.2020

Sedam slučajeva koronavirusa potvrđeno je u Oružanim snagama BiH, a 102 pripadnika su u samoizolaciji, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Oružane snage angažirane su na devet graničnih prijelaza, gdje su instalirani šatorski objekti, opremljeni s kompletima vojničkih kreveta i u kojima su izvršene mjere dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, uz uspostavljene mjere osiguravanja i čuvanja šatorskih naselja.

Pripadnici Oružanih snaga angažirani su na 24 lokacije, na kojima je sedam kontejnera, 37 velikih i 15 malih šatora i 1.037 kreveta, a priprema se za angažiranje resursa na još 13 lokacija.


Ministarstvo odbrane BiH. Avaz

- Od 20. marta do jučer, civilnim strukturama odobreno je ukupno 28 kontejnera, 53 šatora te 1.706 kreveta - istaknuto je u saopćenju.

Pomoć je upućena općinama i gradovima Čapljina, Livno, Brčko, Banja Luka, Goražde, Nevesinje, Bileća, Zenica, Čitluk, Bijeljina, Orašje, Mostar, Ljubinje, Gacko, Travnik, Žepče, Lopare, Brod, Pelagićevo, Vlasenica, Kanton Sarajevo, Jablanica te Republičkom štabu za vanredne situacije i Republičkoj upravi civilne zaštite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.