NA LICU MJESTA

Povrijeđeni migranti prebačeni u Klinički centar, policija obavlja uviđaj

Kamp napustila dva vozila s pripadnicima specijalne jedinice, a atmosfera je sada mirna

Piše: B. C. / Avaz.ba

13.4.2020

Više stotina migranata učestvovalo je u masovnoj tučnjavi u Prihvatnom centru Blažuj. U velikoj tučnjavi, koja je izbila jutros u tri sata, korišteni su noževi, letve, kamenice...

Situaciju su oko pet sati pod kontrolu uspjeli staviti pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uz podršku specijalne jedinice i drugih pojačanja. U samom centru sada je mirno. Većina povrijeđenih je zadobila posjekotine, što potvrđuje da su u obračunu korišteni i oštri predmeti.

Dio policije se povukao - Avaz
Tučnjava izbila u ranim jutarnjim satima - Avaz
Atmosfera je mnogo opuštenija - Avaz
Korišteni i oštri predmeti - Avaz
U Centru ima više različitih etničkih skupina - Avaz
+1

Povrijeđeni su prebačeni u Klinički centar u Sarajevu. Prema nezvaničnim informacijama, niko od njih nije teže povrijeđen.

Dio policije se povukao, dok ekipe u Centru obavljaju uviđaj. S obzirom na to da u Centru ima više različitih etničkih skupina, nije isključeno i da je tučnjava izbila po tom osnovu.

Centar su upravo napustila dva vozila s pripadnicima specijalne policijske jedinice, dok je među migrantima sada opuštenija atmosfera.

Neki od njih igraju fudbal, drugi se sunčaju na livadi, treći suše veš... Da nije prisustva policije, malo ko bi mogao naslutiti da je samo prije nekoliko sati ovo bilo poprište žestoke tučnjave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.