OBILJEŽAVANJA

Godišnjica stradanja učiteljica i direktorice sarajevske OŠ "Kovčići"

Nastradale su u mjestu Bulozi kada su se vraćale sa sahrane kolegice na Palama.

Na mjestu nesreće proučena Fahita. Avaz

Piše: S. Muhić / Avaz.ba

13.4.2020

Na današnji dan navršila se godina od stravične saobraćajne nesreće koja se desila nedaleko od Sarajeva, a u kojoj su živote izgubile Mina Kadrić, Lejla Sadiković, Merima Balkić i Almina Ćorović, zaposlenice, učiteljice i bivša direktorica sarajevske Osnovne škole "Kovačići". Nastradale su u mjestu Bulozi kada su se vraćale sa sahrane kolegice na Palama. 

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku na osnovu koje je 16. april 2019. godine bio proglašen Danom žalosti na području Kantona Sarajevo.  


Cvijeće na mjestu stravične saobraćajne nesreće. Avaz

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mjestu tragedije danas je obilježena godišnjica stradanja. Obilježavanju su prisustvovali predsjednik Saveza sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja FBiH Selvedin Šatorović i predsjednik Kantonalnog odbora tog sindikata Saudin Sivro, čelnici Udruženja učitelja Kantona Sarajevo Nihada Čolić i Aida Jerlagić.

- S tugom u srcu sjetili smo se tragično nastradalih kolegica, koje su sav svoj radni vijek posvetile odgoju i obrazovanju djece, najljepšoj, najčasnijoj i najhumanijoj profesiji. Nikada neće biti zaboravljene i uvijek će biti u srcima i mislima prosvjetnih radnika, ne samo u KS, već i u cijeloj FBiH - rekao je Sivro.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.