SARAJEVO Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice

Testirane i porodice: Supruga zaraženog uposlenika Ministarstva pozitivna na koronavirus

Svi se dobro osjećaju

Al. Ti. / Avaz.ba

Dževad Mahmutović

Foto: Arhiv


Situacija u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH je pod kontrolom i pored dva uposlenika koja su pozitivna na koronavirus, nema novih slučajeva infekcije, kazao je za "Avaz" zamjenik ministra Dževad Mahmutović.

Na upit da li su testirani svi uposlenici u Ministarstvu, kako oni iz Republike Srpske tako i iz Federacije, Mahmutović nam je kazao da su svi uredno testirani.

- Dodatne dvije osobe od bližih kontakata su testirane i negativni su rezultati. Članovi porodica dvije zaražene osobe su testirani i samo je još jedna osoba dodatno zaražena koronavirusom, odnosno supruga zaraženoga - kaže nam Mahmutović.

  • Dževad Mahmutović

    Dževad Mahmutović

    Foto: Arhiv


Ističe da su se svi s mjestom prebivališta u FBiH javili uredno.

- Po nalozima epidemiologa nije bilo potrebe da se testira niko. Za nekoliko uposlenika su također određene mjere samoizolacije, poštujemo sve odredbe. Mislim da se neće više širiti, jer su se dvije zaražene osobe negdje drugdje zarazile - dodaje Mahmutović.

Naglašava da je član porodice zaraženog uposlenika koji je pozitivan na koronavirus u kućnoj izolaciji i da se osjeća dobro.

- Danas sam s njima razgovarao, dobro se osjećaju - kazao je na kraju Mahmutović.

NA VRH

Podijeli članak na