ZENICA

Cijela porodica Hrnjić iz Misurića u izolatoriju

Oboljeli nana, djed, roditelji, dva sina

Smješteni u depadans Stacionara u Zenici. Avaz

Piše: N. Bradarić / Avaz

14.4.2020

Da i u ovo najteže vrijeme treba biti optimističan, svjedoči i porodica Hrnjić iz naselja Misurići kod Maglaja. Njih šestero, nana Fata i djed Dedo, otac Esad, majka Sadeta i njihovi sinovi Anes i Admir smješteni su od ponedjeljka u depadans Stacionara u Zenici nakon što su analize pokazale da su svi pozitivni na koronavirus.

Anes Hrnjić (27) govori nam da je simptome prva osjetila majka Sadeta. Imala je povišenu temperaturu, bila je malaksala i jako je kašljala. Svi su mislili da je sezonska gripa, a bolest ju je svezala za krevet.


Bolje se osjećaju

- Djed, otac, brat i ja smo osjetili glavobolju i slabost, ja sam izgubio osjet mirisa i okusa. U nedjelju su nas testirali i bili smo pozitivni, a dan kasnije smo u Domu zdravlja snimili pluća i došli u Zenicu. Sve je proteklo odlično, hvala zdravstvenim radnicima. Ovdje ćemo biti 15 dana, imamo sve što nam treba. Mama je sada mnogo bolje, manje kašlje, a dobro se osjećaju i ostali članovi porodice - govori nam Anes.

Hrnjić: Zahvalan zdravstvenim radnicima. Avaz

Kako su se zarazili, ne znaju. Anes nije radio, jer je firma u kojoj je zaposlen, prestala sa proizvodnjom, majka je radila, ali je i ona prestala nakon što se razboljela. Brat je student, a otac, djed i nana su penzioneri. Vijest da je pozitivan na koronavirus primio je vrlo dobro.

Tokom transporta. Avaz

Nakon što je na Facebooku objavio da je pozitivan, u brojnim prijateljima imao je podršku. Na negativne komentare nije se obazirao.

Podrška prijatelja

- Od trenutka kada sam saznao da sam pozitivan, htio sam svoje iskustvo podijeliti sa svima, a ne da se šire dezinformacije. Podijelio sam i savjete ljekara - rekao nam je Anes i svojim sugrađanima kroz smijeh poručio: "Budi te pametni, ostanite pozitivni, ali ne na naš način!"

-  Oni koji me poznaju, znaju da sam uvijek optimističan, na sve gledam pozitivno i kao na jedno novo iskustvo. Nema mjesta utučenosti, prebrodit ćemo mi sve ovo sve - dodao je Anes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.