ČESTITKE

Špago: Armija RBiH spriječila je zlokobne planove o podjeli jedine nam domovine

Mi u Hercegovini, kao pripadnici jedinica 4. korpusa Armije RBiH, moramo biti posebno ponosni na sve ono što smo uradili u odbrambeno-oslobodilačkom ratu

Špago: Jedan od najznačajnijih datuma u historiji BiH. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

15.4.2020

Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, uputio je čestitku povodom 15. aprila, godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Špago je istaknuo da je to jedan od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine, dan kada je i zvanično formirana Armija RBiH i počela svoj pobjednički put u odbrani naše države.

Zadivili cijeli svijet

Borci naše slavne Armije, kako je naveo, svojom hrabrošću i požrtvovanošću zadivili su cijeli svijet i dokazali da ljubav prema domovini i njenim građanima može pobijediti daleko naoružanije i opremljenije agresore te da se i u neravnopravnoj borbi mogu izvršiti i najteži zadaci, časno i poštujući sve moralne kodekse.

- Mi u Hercegovini, kao pripadnici jedinica 4. korpusa Armije RBiH, moramo biti posebno ponosni na sve ono što smo uradili u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, spriječivši zlokobne planove o podjeli jedine nam domovine Bosne i Hercegovine - naglasio je Špago. 


Armija RBiH odbranila državu. Arhiv

Nažalost, ustvrdio je, cijena slobodne, cjelovite i međunarodno priznate države je skupo plaćena, stotine hiljada pobijenih građana, desetine hiljada šehida i poginulih boraca, desetine hiljada boraca - RVI koji su dali dijelove svog tijela za mir i slobodu...

- To ne smijemo nikad zaboraviti, moramo osigurati da Bosna i Hercegovina svojim građanima omogući sve uvjete za normalan život i rad. U to ime, svim porodicama šehida i poginulih boraca, svim patriotima Bosne i Hercegovine čestitam 28. godišnjicu formiranja Armije RBiH.

Krizna situacija

Nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije, Dan Armije RBiH ne možemo obilježiti na način kako to zaslužuju borci koji su bili u njenim redovima, ali sam siguran da će oni, poštujući sve mjere nadležnih organa, doprinijeti da se ova krizna situacija u BiH što prije završi - kazao je Špago.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.