SARAJEVO

Džaferović i Komšić odali počast i položili cvijeće u povodu Dana Armije RBiH

Uputili čestitke svim patriotima koji su stali u odbranu naše domovine

Komšić i Džaferović: Položili cvijeće. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

15.4.2020

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, u povodu obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, odali su počast i položili cvijeće na mezarju Kovači i na spomen-obilježjima na groblju Koševo, Sveti Josip i Sveti Marko, gdje su sahranjeni poginuli pripadnici Armije RBiH.

Članovi Predsjedništva BiH naglasili su da su hrabri borci Armije Republike Bosne i Hercegovine dali život za odbranu svog naroda i države Bosne i Hercegovine. Istaknuli su da se osnivanjem Armije RBiH i borbom njenih pripadnika koji su branili državu, danas živi u miru, ali i nastavlja s borbom na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.



Članovi Predsjedništva odali počast. Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva BiH Džaferović i Komšić kazali su da je 15. april jedan od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine te da, zbog svih onih koji su dali život za odbranu domovine, ali i zbog njihovih porodica i budućih naraštaja, ovaj važni datum mora imati posebno mjesto i generacijama koje dolaze.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, u povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, uputili su čestitke svim bivšim pripadnicima Armije RBiH, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije RBiH, dobitnicima najviših ratnih priznanja i svim patriotima koji su stali u odbranu naše domovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.