SARAJEVO

Penzionisani direktor Zufer Dervišević konačno napustio fotelju

Vlada FBiH razriješila ga je prije mjesec, ali je on do posljednje minute grčevito čuvao fotelju na kojoj je proveo pune 24 godine

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

15.4.2020

Smijenjeni i penzionisani direktor Zufer Dervišević predao je poziciju direktora Finansijske policije FBiH nakon što je jučer cijeli dan bježao od policije. 

Podsjetimo, Vlada FBiH razriješila ga je prije mjesec, ali je on do posljednje minute grčevito čuvao fotelju na kojoj je proveo pune 24 godine. U zgradi Finansijske policije danas je bilo i osiguranje Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH. Oni su puna četiri sata bili u zgradi. 


Policija i komisija na licu mjesta. M. Aščić

U zgradi su bili članovi Vladine komisije, koji su na kraju i uspjeli obaviti primopredaju. Kako javlja reporter "Avaza", jedan od radnika nekoliko puta je zaključavao prostorije ove institucije.

"Avaz" saznaje da je Derviševiću jučer na kućnu adresu poslan i prekršajni nalog, jer je prekršio odredbu Kriznog štaba o zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina, koja je izrečena radi sprečavanja širenja koronavirusa. On je prošle godine napunio 65 godina i po sili zakona je otišao u penziju.

Podsjetimo, Vlada FBiH je za novog vršioca dužnosti direktora Finansijske policije imenovala Amela Topalovića, a Derviševiću punu podršku pruža i Mirsad Bajraktarević, njegov dugogodišnji zamjenik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.