PANDEMIJA

U Foči nema zaraženih, niko nije u izolaciji

U potpunosti se poštuje i naredba o zabrani kretanja od 20 do 5 sati

Foča: Poštuju se propisane mjere. Arhiv

Avaz.ba / Fena

16.4.2020

Epidemiološka situacija na području općine Foča u FBiH je zadovoljavajuća i stanovnici ove lokalne zajednice poštuju propisane mjere i naredbe, potvrdio je načelnik Zijad Kunovac.

- Na području Ustikoline nema inficiranih koronavirusom, a više nema ni osoba kojima je propisana obavezna kućna izolacija, dok se, između ostalih, u potpunosti poštuje i naredba o zabrani kretanja od 20 do 5 sati – naveo je Kunovac.

Istakao je da je proveden niz mjera radi prevencije pojave koronavirusa u ovom dijelu BPK Goražde.

Naveo je da je Štab civilne zaštite izvršio nabavku višenamjenske motorne pumpe koja će biti upotrijebljena za provođenje mjera dezinfekcije. Izvršena je i distribucija zaštitnih maski Policijskoj stanici Ustikolina, trgovinskim i drugim objektima kojima nije zabranjen rad. Uposlenici JKP "Ušće“ izvršili su dezinfekciju javnih ustanova višespratnih stambenih objekata, a Dom zdravlja Ustikolina radi po utvrđenom protokolu.


Kunovac: Sufinansiranje sjetve. Avaz

Kunovac je dodao da je u ovoj lokalnoj zajednici u završnoj fazi utvrđivanje preliminarne liste poljoprivrednih proizvođača za sufinansiranje proljetne sjetve.

- Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva omogućilo je jedinicama lokalne samouprave da apliciraju na javni poziv i time realiziraju podršku poljoprivrednicima u nabavci sjemenskog i sadnog materijala, mineralnog đubriva i zaštitnih materijala. Maksimalna sredstva po jednom poljoprivrednom proizvođaču su 1.000 KM, a uvjet za dobivanje ovih sredstava je posjedovanje fiskalnih računa za sve nabavke koje se tiču proljetne sjetve – pojasnio je načelnik općine Foča u FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.