BANJA LUKA

Radojičić: Od koronavirusa preminule tri osobe iz jedne porodice

Podsjetio je da je trenutno 1.646 osoba u kućnoj izolaciji, što je manje u odnosu na nekoliko prethodnih dana, kada ih je bilo više od 3.000

Radojičić: Pridržavati se propisanih mjera. Arhiv

Avaz.ba / Fena

16.4.2020

U Banjoj Luci je, u prosjeku, nešto manje od deset oboljelih dnevno od koronavirusa, što je povoljnije u odnosu na raniji period i razlog za blagi optimizam, ali nema opuštanja, rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić i pozvao građane da se nastave pridržavati propisanih mjera.

Podsjetio je na slučaj jedne banjalučke porodice, čija su tri člana preminula od koronavirusa.

- Muškarcu (51) koji je sinoć preminuo od koronavirusa u Banjoj Luci, u protekle dvije sedmice od posljedica tog virusa preminuli su i majka i otac. To su tri osobe iz iste porodice koje su preminule od koronavirusa – rekao je Radojičić i ukazao da se ti tragični događaji ne dešavaju na nekom drugom kontinentu, daleko od RS ili u nekom filmu, već tu, pored nas.


Radojičić: Ohrabrujući podaci i u Banjoj Luci. Fena

Zato je, kaže, potrebno da budemo oprezni, jer obolijevaju naši prijatelji i sugrađani.

- Svaki put kada pomislite da idete na neko okupljanje, zaboravite na sve mjere i preporuke, pomislite i na to da neko može da oboli pa, nažalost, i da umre - upozorio je Radojičić.

Podsjetio je da je trenutno 1.646 osoba u kućnoj izolaciji, što je manje u odnosu na nekoliko prethodnih dana, kada ih je bilo više od 3.000.

- To su ohrabrujući podaci i u Banjoj Luci su se susrele krivulje broja oporavljenih i bolesnih – rekao je gradonačelnik i dodao da se tek nakon dužeg perioda mogu dati ozbiljnije procjene.

Upozorio je da će biti zatvorene sve trgovine u tom gradu u kojima se ne budu pridržavali propisanih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.