OTVORENO

Asmir Hodžić: Kome ne odgovara da se obavljaju obdukcije

Pojasnio nam je da ne vidi nijedan razlog da se to ne radi, kazavši da je najveći krivac za takvu situaciju Medicinski fakultet u Sarajevu

Hodžić: Sve je jasno. Arhiv

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

16.4.2020

Asmir Hodžić, izvršni direktor za pogrebnu djelatnost i tehničke poslove u "Pokopu",  rekao je jučer za „Dnevni avaz“ da pojedinim lobijima ne odgovora da se obavljaju obdukcije nad osobama zaraženim koronavirusom.

On nam je pojasnio da ne vidi nijedan razlog da se to ne radi, kazavši da je najveći krivac za takvu situaciju Medicinski fakultet u Sarajevu.

- Ovdje je vrlo važno reći da je RS formirala Zavod za sudsku medicinu, Federacija nije nikad. To je međunarodna zajednica forsirala i finansirala. Republika Srpska to je iskoristila i formirala Zavod, a Federacija nije htjela zbog uskih krugova pojedinaca u sudskoj medicini jer nisu htjeli da se evidentiraju. To su privatni lobiji i njima to ne odgovara – kaže Hodžić.


Hodžić: Kriva je Medicina. Arhiv

Prema njegovim riječima, ovo je katastrofa šta se radi.

- Ja sam poslao pitanja Vladi Kantona Sarajevo i premijeru Mariju Nenadiću. Šta radi Medicinski fakultet u Sarajevu, kakva je njegova organizacija!? Na koji način je registrovan Institut za sudsku medicinu i kojim osnivačkim aktom - pita se Hodžić.

Jasno je da, kako kaže Hodžić, pojedini sudski vještaci koriste lažne pečate institucije koja ne postoji, Instituta za sudsku medicinu.

Opširnije pročitajte u sutrašnjem izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.