NEVJEROVATNO U sarajevskoj Općini Centar

Sarajevska policija uhapsila kriminalca zbog iznude, zaražen koronavirusom

Ova situacija dovela je u sada u opasnost pripadnike MUP KS koji su ga uhapsili i svi se nalaze u izolaciji

M. Aš. / Avaz.ba

MUP KS: Policajci misle da želi izbjeći hapšenje

Foto: Avaz


Pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili su jučer dvije osobe zbog iznude u sarajevskoj općini Centar, ali je tokom hapšenja jedan od njih tvrdio da je zaražen koronavirusom, što se kasnije ispostavilo i tačnim, saznaje "Avaz".

Ovaj muškarac uhapšen je po prijavi da pokušava iznuditi određene sume novca od jednog Sarajlije, ali kada su ga polijaci okružili, tvrdio je da je zaražen. No, nakon što je uhapšen, utvrđeno je da je ovo osoba ipak dobila rješenje o samoizolaciji koji nije ni poštovala. Provjerama i testiranjem utvrđeno je da je ipak pozitivan na COVID 19.

  • MUP KS: Nevjerovatna situacija

    MUP KS: Nevjerovatna situacija

    Foto: Avaz


Ova nevjerovatna situacija dovela je u sada u opasnost pripadnike MUP KS koji su ga uhapsili i svi se nalaze u izolaciji.

Naš izvor iz Uprave policije tvrdi da je ovo samo dokaz čime se policajci sve susreću na terenu, a u početku su mislili da ova osoba želi da izbjegne hapšenje i da laže da je zaražena.

 - Policajci su sada u izolaciji, a uhapšeni pritvoren. Drugi muškarac koji je bio s njim nije zaražen - kaže nam naš sagovornik.

NA VRH

Podijeli članak na