PANDEMIJA

Načelnik Kaknja zaboravio staviti masku pa platio kaznu

Građani su na društvenim mrežama pozdravili gest priznanja načelnika Aldina Šljive i izvinjenje građanima

Tokom analize radova Šljivo zaboravio staviti masku. Facebook

Avaz.ba / Fena

17.4.2020

Nakon objave fotografije načelnika Kaknja Aldina Šljive na društvenim mrežama na kojima se vidi kako u jednom momentu ne nosi zaštitnu masku te nakon sugestija građana, načelnik je na Facebooku priznao da je pogriješio i da će platiti kaznu.

- Poštovani sugrađani, tokom jučerašnjeg dana obilazio sam radilišta na području Kaknja. U jednom trenutku, u želji da osmotrim radove radi uređenja obale rijeke Bosne, nakratko sam izašao iz automobila. Tokom analize radova, nakratko sam zaboravio staviti masku na usta, a totalna posvećenost analizi radova rezultirala je i nedozvoljenim fizičkim približivanjem između mene i direktora Zavoda za planiranje i izgradnju. Masku, inače, nosim svakodnevno, ali ovo je bio trenutak nepažnje i u potpunosti sam toga svjestan. I u ovom trenutku slikanja maska je ispod brade, ali je trebala biti na licu. Izvinjavam se građanima. Naša policija radi svoj posao, kaznu ću platiti. Ne smatram da načelnik može biti izuzet od bilo čega što važi za sve građane. Svi smo jednaki pred zakonom - napisao je Šljivo.


Objavio uplatnicu o plaćenoj kazni. Facebook

Slučaj je u međuvremenu prijavljen policiji, koja je izdala nalog, koji je Šljivo uredno platio.

Građani su na društvenim mrežama pozdravili gest priznanja načelnika Šljive i izvinjenje građanima, saopćeno je iz Press službe Općine Kakanj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.