NA LICU MJESTA

Sablasno prazne ulice Trebinja: Vaskrs se ove godine slavi samo u domovima

Iako je lijepo i sunčano vrijeme, skoro da nikoga nema

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

18.4.2020

Puste trebinjske ulice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

U Republici Srpskoj danas od 15 sati pa sve do ponedjeljka u pet na snazi je zabrana kretanja stanovnika radi smanjenja opasnosti od širenja koronavirusa. Ovo je najduža zabrana kretanja od uvođenja vanrednog stanja.  

Iako je lijepo i sunčano vrijeme, kao stvoreno za šetnju, a ako se tome doda i činjenica da je sutra najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, ulice u Trebinju sablasno su puste. Ljudi su se povukli u svoje domove i u krugu porodice dočekat će sutrašnji praznik. Iako je u tradiciji da se Vaskrs dočekuje u hramovima i kućama, ove godine to neće biti moguće, pa će Vaskr biti dočekan, shodno vanrednim prilikama te preporukama Štaba za vanredne situacije, u domovima, s najbližima.

Na ulici se mogu jedino sresti oni koji su izuzeti od ove zabrane, a to su zdravstveni radnici te osobe kojima je hitno potrebna zdravstvena pomoć, kao i pripadnici MUP-a RS koji su na zadatku, predstavnici drugih agencija za provođenje zakona i organizacija koje vrše javna ovlaštenja, koji su na zadatku, ali i osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada ili im MUP RS izda dozvolu za kretanje.

Kako policijski sat izgleda u Trebinju, pogledajte u galeriji koja slijedi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.