DOBRE VIJESTI

Radončić: Hrvatski Nacionalni štab ukinuo policijsku pratnju za kamione koji dolaze u BiH

Zbog pravljenja konvoja, javljao se i drugi problem, kamioni su svi odjednom dolazili na našu granicu i zato smo imali ciklične i velike gužve, pojasnio je ministar Radončić

Piše: Avaz.ba

18.4.2020

Kamioni će na granicu dolaziti pojedinačno. Arhiv

Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite donio je odluku da od sutra od 18 sati nema više policijske pratnje za kamione koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu, objavio je na Instagramu Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH, dodajući da ga je o tome obavijestio Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

- To je nešto čemu smo se nadali i na čemu smo strpljivo radili. Da pojasnim, do sada je Republika Hrvatska na ulazu u tu zemlju, iz smjera Slovenije, prvo formirala kamione u kolonu, koju su potom pratili u tri pravca: prema graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bijača i Šamac. Sada to prestaju i naši kamioni više neće morati po više sati čekati formiranje kolona, već će moći odmah ići. 

Također, imaju i mogućnost točenja goriva na određenim lokacijama. Zbog pravljenja konvoja, javljao se i drugi problem. Kamioni su svi odjednom dolazili na našu granicu i zato smo imali ciklične i velike gužve. Sada će dolaziti pojedinačno i to će biti rasterećenje za našu Graničnu policiju. O rasterećenju za naše vozače kamiona i drugih motornih vozila da i ne govorim. 

Gubili su mnogo sati u čekanjima. Hvala Vladi Republike Hrvatske i ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću, s kojima, u najtežim vremenima, izvanredno sarađujemo - napisao je Radončić


View this post on Instagram

VAŽNA I DOBRA VIJEST ZA VOZAČE KAMIONA KOJI DOLAZE U BiH Hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite donio je odluku da od sutra od 18h nema više policijske pratnje za kamione koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu, javlja mi Zoran Galić, direktor Granične policije BiH. To je nešto čemu smo se nadali i na čemu smo strpljivo radili. Da pojasnim, do sada je Republika Hrvatska na ulazu u tu zemlju, iz smjera Slovenije, prvo formirala kamione u kolonu, koju su potom pratili u tri pravca: prema graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bijača i Šamac. Sada to prestaju i naši kamioni više neće morati po više sati čekati formiranje kolona, već će moći odmah ići. Također, imaju i mogućnost točenja goriva na određenim lokacijama. Zbog pravljenja konvoja, javljao se i drugi problem. Kamioni su svi odjednom dolazili na našu granicu i zato smo imali ciklične i velike gužve. Sada će dolaziti pojedinačno i to će biti rasterećenje za našu Graničnu policiju. O rasterećenju za naše vozače kamiona i drugih motornih vozila da i ne govorim. Gubili su mnogo sati u čekanjima. Hvala Vladi Republike Hrvatske i ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću, s kojima, u najtežim vremenima, izvanredno sarađujemo.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.