ZAHTJEVI

SDA: Parlamentarna skupština BiH ima prostorne i sve druge uvjete za održavanje sjednica

Vijeće ministara BiH da ubrza izradu prijedloga i usvajanje budžeta BiH, što je jedan od ključnih preduvjeta za raspisivanje i provođenje ovogodišnjih općinskih izbora

Pozdravljeni ohrabrujući rezultati. Ilustracija

Avaz.ba

20.4.2020

U Sarajevu je danas zasjedao Kolegij SDA. Na sjednici su usvojena tri zaključka.

Iz SDA su pozdravili ohrabrujuće rezultate u sprečavanju širenja koronavirusa zahvaljujući pravovremenim i sistematičnim zdravstveno-sigurnosnim mjerama koje su poduzele nadležne institucije u Bosni i Hercegovini. 

- Zahvaljujemo građanima na poštivanju propisanih mjera. Podržavamo najavu Kriznog štaba FBiH da se razmotri postupno i opravdano ublažavanje propisanih mjera - navode iz SDA.

Stranka demokratske akcije zahtijeva da predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH osiguraju redovno zasjedanje i rad kako bi se rješavala nagomilana pitanja iz nadležnosti Parlamentarne skupštine.

- Parlamentarna skupština BiH ima prostorne i sve druge uvjete za održavanje sjednica uz poštivanje svih propisanih mjera - navode iz SDA.

U trećem zaključku SDA je pozvala Vijeće ministara BiH da se ubrza izrada prijedloga i usvajanje budžeta Bosne i Hercegovine, što je jedan od ključnih preduvjeta za raspisivanje i provođenje ovogodišnjih općinskih izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.