OPERACIJA TEBRA

Marijana Bilić suprugu pomagala u krijumčarenju kanabisa

Tužilaštvo BiH: Optužnica proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. Arhiv

Avaz.ba / Fena

22.4.2020

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Marijane Bilić (41), državljanke R Hrvatske.

Ona se tereti da je od 2015. do 2019., na teritoriji BiH, s ciljem stjecanja protivpravne imovinske koristi i uvećanja bračne imovine, organiziranim i izvršenim prijevozima veće količine kanabisa iz Albanije, preko Crne Gore u BiH, kao bračni supružnik, pomagala u skladištenju i prepakivanju opojne droge, radi daljnjeg prijevoza i prodaje u R Hrvatsku. 

Prema navodima optužnice, Bilić je u prilikama kada je njen suprug na lokalitetu porodične kuće, od njemu poznatih osoba preuzimao, organizirao skladištenje i prepakivanje droge radi njenog daljnjeg prijevoza i prodaje, u više navrata bila uključena na način da je osiguravala lokaciju te pomagala u prijevozu i skladištenju opojne droge. 


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Arhiv

Tokom istrage ostvarena je saradnja s partnerskim institucijama Hrvatske, te su osobe povezane sa optuženom procesuirana u pravosudnim institucijama Hrvatske.

- Radi se o međunarodnoj operaciji u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga kodnog naziva "Tebra" u kojoj je učestvovalo Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama iz Hrvatske - saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.