BANJA LUKA

Radojičić: Imamo protivnika koji je nevidljiv, ali ćemo opet pobijediti

Čestitka povodom Dana grada

Igor Radojičić. Arhiv

Fena

22.4.2020

Banja Luka će pobijediti u borbi protiv koronavirusa, kao što je prije tačno 75 godina dočekala oslobođenje od fašizma, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić

U proteklih šest sedmica, koliko traje borba protiv koronavirusa, spriječeno je nekontrolirano širenje zaraze i zaštićeni su životi ljudi.

- Pokazali smo da znamo preduzeti blagovremene i disciplinovane mjere. Hvala svima koji ste zajedničkim snagama uspjeli u ovoj borbi. Ovo je borba u kojoj se oslanjamo jedni na druge, borba u kojoj moramo pomagati jedni drugima, i zato je važno da svi zajedno i solidarno prođemo kroz ovaj izazov – naglasio je Radojičić.

Na Dan grada, podsjeća, uobičajeno je da se dodjeljuju nagrade.

- Nepodijeljeno je mišljenje da bi nagrade, u ovom trenutku, trebalo da uputimo junacima našeg vremena. Siguran sam da, na ovaj dan, mogu podijeliti zajednička osjećanja da nagrade uputimo junacima ovog vremena, brojnim ljudima kojima ne znamo ni imena.

Igor Radojičić. Arhiv

Prvo zdravstvenim radnicima, koji sada vode borbu za ljudske živote. Zatim onima koji omogućavaju da se život koliko-toliko normalno odvija – policajcu, vatrogascu, prodavaču u marketu. Svi oni su junaci ovog vremena, koji i pod izazovom epidemije, omogućavaju da Banja Luka živi i radi – naveo je Radojičić.

U čestitki je ukazao da Banja Luka slavi 22. april u znak sjećanja kada je u taj grad, prije 75 godina, došla sloboda.

- Bili smo dio svjetskog antifašističkog pokreta, na to smo ponosni i zbog toga slavimo ovaj dan. U 75 godina, koliko je prošlo od tog datuma, Banja Luka se suočila sa mnogobrojnim i različitim izazovima. Iz svakog od tih izazova, naš grad je izašao kao pobjednik – naveo je on.

Svaki put, Banja Luka se, kaže, vraćala ljepša, razvijenija i bolja.

- Danas imamo protivnika koji je nevidljiiv, odnosno suočavamo se sa širenjem novog virusa. Siguran sam da ćemo pobijediti i ovaj izazov. Pozivam vas da najviše pomognemo onima koji su najugroženiji.

Nekoliko desetina hiljada Banjalučana danas je zatvoreno u svojim kućama, prvenstveno zbog svog zdravlja. Pomozimo našim starijim sugrađanima, pomozimo onima kojima je zdravlje ugroženo, kojima je oslabljen imunitet, licima sa invalididtetom i svima onima kojima je pomoć potrebna u ovom vremenu. Budimo solidarni, komšije i sugrađani – kazao je gradonačelnik Banje Luke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.