HUMANOST

Bolnici i Domu zdravlja u Goraždu dopremljena medicinska oprema

To su veće količine zaštitnih maski, rukavica, nazuvaka za obuću, zaštitnih kapa, vizira, kombinezona, svega onoga što je u trenutnoj situaciji potrebno zdravstvenim ustanovama, kazao je Adžović

Vrijednost donirane opreme 5.330 KM. Fena

Avaz.ba / Fena

22.4.2020

Kantonalnoj bolnici i Domu zdravlja "Dr. Isak Samokovlija" Goražde danas je dopremljena vrijedna medicinska oprema.

Osigurana je u humanitarnoj akciji "Goraždani iz cijelog svijeta pomažu svom gradu u vrijeme Covida-19", koju su putem društvene mreže Facebook pokrenule Irma Imširović i Minela Vilić, koje žive izvan svog grada.

Akcija je zaključena 7. aprila, a medicinska oprema dopremljena je danas posredstvom njemačke nevladine organizacije "Help" u BiH, koja je posredovala i u prikupljanju novčanih sredstava.

- "Help" je ponudio svoje resurse za akciju koju su organizirale dvije Goraždanke Irma i Minela putem interneta i u kojoj je naša dijaspora prikupila određena sredstva, a kroz resurse ove organizacije, olakšali smo način doniranja, odnosno uplaćivanja, nabavke i današnje isporuke opreme bolnici i Domu zdravlja u Goraždu – kazao je direktor NVO "Help" za BiH Almin Adžović.


Irma Imširović i Minela Vilić već 15 godina ne žive u Goraždu. Avaz

Dodao je da je vrijednost donirane opreme 5.330 KM, a riječ je o opremi koja će dobro doći zdravstvenim ustanovama u ovim okolnostima.

- To su veće količine zaštitnih maski, rukavica, nazuvaka za obuću, zaštitnih kapa, vizira, kombinezona, svega onoga što je u trenutnoj situaciji potrebno zdravstvenim ustanovama. Zadovoljni smo, jer su naši ljudi koji žive izvan BiH, pokazali da misle na svoj rodni grad i spremni su pomoći, iako znamo da situacija trenutno nigdje nije najbolja – kazao je Adžović.

Donacija je ravnomjerno raspoređena za Kantonalnu bolnicu i Dom zdravlja Goražde.

- U ime direktora Doma zdravlja Goražde i naših uposlenika, zahvaljujem našim sugrađankama koje su pokrenule akciju, kao i Goraždanima u dijaspori koji su donirali ovu donaciju zaštitne opreme, koja će biti od velikog značaja za obje ustanove – kazao je dr. Edin Mujković iz goraždanskog Doma zdravlja.

Irma Imširović i Minela Vilić već 15 godina ne žive u Goraždu, jer ih je život nakon školovanja odveo na različite strane - Irmu u Berlin, a Minelu u Sarajevo, gdje trenutno žive i uspješne su u svojim poslovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.