RAMAZAN

Građani Breze, Kaknja i Bugojna iftar će dočekivati uz zvuk topa

U Brezi je top postavljen kod džamije u Podgori

Uručeni ramazanski topovi. Fena

Fena

22.4.2020

Građani Breze, Kaknja i Bugojna ovog će Ramazana iftar dočekivati uz zvuk ramazanskog topa. Tradicija bosanskih čaršija oživljava se u projektu Grada Sarajeva koji traje treću godinu zaredom.

U Brezi je top postavljen kod džamije u Podgori, jedne od najstarijih u BiH, uz prisustvo načelnika Muniba Zaimovića, te predstavnika Medžlisa IZ.

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, zahvalio se Gradu Sarajevu na vrijednosti kojom nadopunjava vjerski život u toj općini. 

Uručeni ramazanski topovi. Fena

Posebno je dirljivo bilo obraćanje glavnog imama Medžlisa IZ Kakanj Sulejmana ef. Čelikovića.

- Vjernici će od danas imati još jedan medij koji će ih u ovo posebno vrijeme dodatno povezati sa ramazanskim duhom i tradicijom - rekao je ef. Čeliković prilikom primopredaje ispred gradske džamije u Kaknju.

Bugojanci su, kako je rekao načelnik Hasan Ajkunić, danas tokom susreta s delegacijom Grada Sarajeva, počastvovani što je ramazanski top stigao u njihovu čaršiju. 

- Raduje nas pažnja i veza koju gradimo sa Sarajevom i gradonačelnikom Skakom. Ovo je dobar način da osnažimo našu saradnju i čuvamo tradiciju - rekao je Ajkunić.

Primopredaji ispred džamije Sultan Ahmeda u Bugojnu prisustvovali su glavni imam i najviši vjerski dužnosnici Medžlisa IZ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.