IZVJEŠTAJ

Jedna osoba iz Širokog Brijega pozitivna na koronavirus

Iz SKB Mostar objavili su da su ponovljeni nalazi osobe iz Ljubuškog bili negativni i smatraju da ta osoba nikad nije ni bila pozitivna

Krizni štab: Dozvoli rad pojedinim trgovinama. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

23.4.2020

Jedna osoba iz Širokog Brijeg pozitivna je na koronavirus, objavio je Zavod za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona. U saopćenju se navodi da je zaražena osoba povezana s već postojećim klasterom.

Do sada su u Zapadnohercegovačkom kantonu 74 osobe bile pozitivne na prisustvo koronavirusa. S područja Širokog Brijega je 58 osoba, 12 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nema nijedan. Ukupno se oporavilo 16 osoba, a 4 osobe su preminule.


Krizni štab: Dozvoli rad pojedinim trgovinama. M. Smajkić

Iz SKB Mostar objavili su da su ponovljeni nalazi osobe iz Ljubuškog bili negativni i smatraju da tna osoba nikad nije ni bila pozitivna. U samoizolaciji se trenutno nalaze 422 osobe na prostoru ZHK.

Iz ovog štaba su kazali da je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Štaba donesena odluka kojom je dozvoljen rad trgovinama vatrogasnim aparatima i opreme za sigurnosne agencije, trgovinama i servisima informatičke opreme, trgovinama poljoprivredne opreme, rasadnicima i cvjećarama.

U ovom kantonu zaduženi su Domovi zdravlja da u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo pristupe obaveznom testiranju svih uposlenika u domovima za stare i nemoćne osobe na Covid-19. Još su na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijim od 65 godina i mlađim od 18 godina, izuzev u slučaju odlaska kod ljekara. O eventualnim popuštanjima mjera javnost će, rekli su, biti pravovremeno obaviještena


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.