SAOPĆENJE

Martinović osudio prisilna odvođenja stanovnika HNK u karantin

Tvrdi da su karantini sramotni i protivni ustavima i zakonima koji su na snazi u Bosni i Hercegovini

Martinović: Staviti odluke van snage. Fena

Avaz.ba

23.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Tomislav Martinović osudio je prisilno odvođenje ili pokušaj odvođenja stanovnika Hercegovačko-neretvanskog kantona u „takozvani“ karantin na području Mostara, prenosi Fena.

- Ljudi koji se trenutno nalaze ili su trebali biti odvedeni u nekakav privatni smještaj u Ortiješu koji zovu karantena ili tako nekako,  žrtve su čudnih polusustava koji su trenutno na snazi - istakao je Martinović.

Takve mjere kojima bi se u višednevnom boravku izolirali od ostalih stanovnika, dodao je, nemaju nikakvog uporišta i u najmanju ruku su pravno sumnjive.

Pozvao je štabove u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su takve odluke donijeli, da ih žurno stave izvan snage te da zatvore karantine koji su sramotni i protivni ustavima i zakonima koji su na snazi u BiH.

- Pustite osobe iz Neuma, Čapljine, Rame i ostalih mjesta da svoju izolaciju provedu tamo gdje su je mnogi građani, nažalost, proveli ovih tjedana, u svojim domovima, naravno uz sve mjere epidemiološkog nadzora - apelirao je Martinović, saopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.