KISELJAK

Rimac: Štrajkujemo glađu treći dan, ima nas dosta, ali niko nam se ne obraća

Zvao sam federalno ministarstvo, zvao sam službu u Kiseljaku, samo prebacuju jedni na druge, ističe Mato Rimac iz Jajca

Rimac: Umjesto u Austriji, završio u Kiseljaku. Avaz

Piše: Avaz.ba

23.4.2020

- Štrajkujemo glađu treći dan, ima nas dosta, samo na ovom spratu nas je 11. Niko nam se živ ne obraća. Uradili smo testove na Covid-19, javili su nam da smo negativni, ali neće da nam ih donesu.

Zaključani smo ovdje, u nazovikarantenu, iako ovo nije nikakva karantena, nije došla ni sanitarna inspekcija – tvrdi Mate Rimac iz Jajca, koji se našem portalu javio iz Kiseljaka.

Kaže da je smješten u motelu „Maks“, koji služi kao karantin.

Rimac ističe da je mjesec već proveo u kućnoj izolaciji (od 20. marta do 20. aprila) pod zdravstvenim nadzorom po povratku iz Austrije, gdje radi, te da je tada bio negativan na koronavirus.

Prije dva dana je krenuo nazad u Austriju, ali nije stigao dalje od granice s Hrvatskom. Kaže da se morao vratiti kako bi isprintao dokument koji mu je bio neophodan, ali je umjesto toga završio u karantinu u Kiseljaku.

Tu je, kaže, ponovo bio testiran i ponovo je bio negativan...

- Ovdje sam, a da ni meni samom nije jasno zašto. Zvao sam federalno ministarstvo, zvao sam službu u Kiseljaku, samo prebacuju jedni na druge. Posljednji put kad sam zvao napravili su me budalom... Ne znam šta da radim, ne samo ja nego i većina ljudi ovdje, među kojima ima i bolesnika - rekao je Rimac. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.