PARLAMENT FBIH

Kratina: Iznenađeni smo lošim obrazloženjem članova zakona

Vlada je svjesna određenih propusta, a dobrim smatram da se može na vrijeme reagirati, rekla je Kratina

Kratina: Poražava me nedovoljna empatija. Printscreen

Piše: A. Č. - Al. T. / Avaz.ba

23.4.2020

Na online sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zastupnici trenutno razmatraju Prijedlog zakona o ublažavanju ekonomskih posljedica koronavirusa. 

Alma Kratina, predsjednica Kluba DF-a, rekla je da su iznenađeni lošim obrazloženjima članova zakona.

- To je sugestija Vladi FBiH za daljnji rad. Nedopustivo je da ovako važni zakoni budu ovako slabo obrazloženi. Vlada je svjesna određenih propusta, ali dobrim smatram da se može na vrijeme reagirati. Poražava nedovoljna empatija. Građani se bore da budu dobar doprinos sistemu, a nemaju dovoljno dobru zaštitu – rekla je Kratina. 

Svjesna je da je problematično sve što je u vezi s udruženjima te smatra da nisu dovoljno zakonski zaštićena.

- Nedopustivo je da nema empatije za njih. Šta ćemo sutra kad prođe pandemija, kad se ugase prihvatilišta? Oni su osuđeni da rade na osnovu donacija, jer nisu budžetski korisnici - rekla je Kratina.

Zastupnici su prethodno podržali Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2020. godinu, izmjene i dopune Finansijskog plana Fonda solidarnosti za 2020. godinu (Aneks 1) i odluku o načinu izvršavanja rebalansa Finansijskog plana Zavoda za osiguranje i reosiguranje FBiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.