DONACIJE

Košarac zahvalio Azerbejdžanu na pomoći našoj zemlji

Azerbejdžan je bio među prvim zemljama koje su nam ponudile pomoć i podršku u najtežim trenucima, rekao ministar Košarac

Košarac: Azerbejdžan je prijatelj BiH. Arhiv

Avaz.ba / Fena

24.4.2020

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac zahvalio je predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu (Aliyev), ministru ekonomije Mikailu Džabarovu (Mikayilu Jabbarovu), vladi i narodu te prijateljske zemlje na pomoći koju su donirali BiH u borbi protiv širenja koronavirusa.

- Azerbejdžan je bio među prvim zemljama koje su nam ponudile pomoć i podršku u najtežim trenucima. Time se Azerbejdžan ponovo pokazao kao prijatelj svih naroda u BiH - kazao je Košarac. 

Podsjetio je da je 4. aprila telefonom razgovarao sa ministrom ekonomije Džabarovom, koji je izrazio spremnost Azerbejdžana da pomogne BiH u sprečavanju širenja koronavirusa.



Pomoć iz Azerbejdžana stigla je jučer. Avaz

- Iako i sami suočeni s borbom protiv koronavirusa, prijatelji iz Azerbejdžana brzo su reagirali i uputili nam potrebnu pomoć, na čemu sam im neizmjerno zahvalan - dodao je Košarac.

Izrazio je nadu da će BiH i Azerbejdžan nastaviti razvijati dobre bilateralne odnose i jačati ekonomsku saradnju, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.