REAKCIJE

Pekić: Rad MUP-a ZDK je prepoznat, hvala ministru Radončiću na pohvalama

Pekić: Zahvalio i policijskim službenicima. D. Jurišić

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

24.4.2020

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, boravio je danas u posjeti Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), gdje se sastao sa premijerom Mirzom Ganićem, te ministrima u Vladi ZDK i predstavnicima zdravstvenog sektora.

Prilikom posjete Zenici, ministar Radončić pohvalio je rad Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ZDK, koje je maksimalno odgovorilo svim zadacima koji su u proteklom periodu bili pred njima.

Naime, pored redovnih, MUP ZDK provodio je i sve druge aktivnosti koje su u vezi sa pandemijom koronavirusa i to bez greške.

Ministar Radončić razgovarao sa predstavnicima Vlade ZDK. D. Jurišić

Komentirajući pohvale ministra Radončića, Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova ZDK, kazao je da su riječi podrške najbolji pokazatelj da MUP ZDK radi odličan posao u doba pandemije koronavirusa te da je njihov rad i doprinos itekako primjetan.

- Svakako ćemo i dalje raditi sukladno uputama Kriznog štaba, te maksimalno nastojati da svim svojim raspoloživim sredstvima, prije svega, očuvamo sigurnosnu situaciju, a zatim i pružimo podršku u borbi protiv koronavirusa. Drago mi je da je ministar Radončić na pravi način prepoznao naš rad u ovim teškim vremenima - prokomentirao je Pekić.

Na kraju se zahvalio policijskim službenicima koji danonoćno rade svoj posao profesionalno i doprinose sprečavanju širenja pandemije, ali i doprinose povoljnoj sigurnosnoj situaciji u kantonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.