IZVJEŠTAJ

U ZDK 119 pozitivnih na infekciju koronavirusom, najviše u Maglaju

Najviše testiranih je u Zenici, 642 osobe, a najmanje u Usori, jedna osoba

U Stacionaru se nalaze 52 osobe. Ilustracija

Avaz.ba

26.4.2020

Na području Zeničko-dobojskog kantona čak 3.032 osobe su pod zdravstvenim nadzorom, podaci su Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Najviše njih je u Žepču, 722, a najmanje ih je u Usori, devet osoba. 

Kada se radi o testiranjima, do danas su u ovom kantonu testirane 1.344 osobe, od čega je njih 119 pozitivno na infekciju koronavirusom, a najviše inficiranih je u Maglaju, 57 osoba.

Najviše testiranih je u Zenici, 642 osobe, a najmanje u Usori, jedna osoba. Na području Zeničko-dobojskog kantona nijedan slučaj infekcije koronavirusom ne bilježe Olovo i Usora.

Trenutno se na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica nalazi 16 osoba, a njih 52 smještene su u izolatoriju Stacionar. Dobre vijesti su da, prema podacima Instituta, nema pacijenata na respiratoru.

Broj osoba pod zdravstvenim nadzorom u hotelsko-motelskom smještaju u ZDK je 91, a najviše u motelu "Fontana" u Zenici, 23 osobe.

Ukupno je izdato 1.055 rješenja o samoizolaciji, od kojeg broja su istekla 43 rješenja, a četiri osobe sankcionirane su zbog nepoštivanja ove mjere.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.