ARGUMENTI

Radončić po četvrti put demolirao lijenog i uplašenog Konakovića

Bivši dugogodišnji novinar i urednik, utemeljitelj "Avaza", Konakovića doživljava kao relaks vježbanku

Piše: Avaz.ba

26.4.2020

Radončić ne mari za kritike "puzzla" i "pregaženih" političara Džaferovića i Konakovića. Avaz

Nakon više neargumentiranih prozivki koje smijenjeni Dino Konaković upućuje na račun Fahrudina Radončića, ministar sigurnosti BiH je, s lakoćom i vrlo lucidno, demolirao svog tendencioznog kritičara.

Inače, Konaković na sve načine želi skrenuti pažnju javnosti sa svoje nezakonite lične podjele više od 500.000 KM budžetskog novca dok je bio predsjedavajući Skupštine Kantona, pokušaja kupovine helikoptera koji je trebalo platiti čak 40 miliona KM, a realna cijena je 10 miliona KM, krađe skupštinskog pečata i podstrekavanja na to krivično djelo...

Jednostavno, Radončić je uzeo Konakovićeve postove na Instagramu, iz kojih se vidi da se Konaković u najteže vrijeme sakrio od korone, i javno ih podijelio.

Ovo je već četvrti put da Konaković neslavno prolazi u duelima s Radončićem na društvenim mrežama. Prvi put je Konaković pokušao podvaliti Radončiću da nije reagirao kada su bili uznemiravani povratnici u RS.



Instagram Dine Konakovića pokazuje da se sakrio u najteže vrijeme. Instagram

Antologijski odgovor

Međutim, ministar sigurnosti BiH odgovorio mu je da je sve već završeno i da “vojska ne čeka da se kobila po*iša”.

Drugi put je Konaković stao iza teze da se u Kantonu Sarajevo “više pita moja rahmetli nana nego Fahro Radončić”. To je bila objava Konakovićevog ministra Bašića.

Radončićev odgovor bio je antologijski: “Nemoj da nekome vaskrsne nana, pa da padne ‘šestorka’ u Sarajevu." To se, potom, uistinu i dogodilo. Bašić i cijela Vlada KS, zajedno s nesposobnim Konakovićem, smijenjeni su!

U međuvremenu, Konaković je bio navalio da kupi helikopter u pokušaju da Kanton Sarajevo imitira Milorada Dodika u nabavci ovih letjelica. Dok je Dodik isti helikopter plaćao 10 miliona KM, Konaković i njegov ministar Katica lažno su ubjeđivali javnost da je njegova realna cijena nevjerovatnih 40 miliona KM!?

Kada je Konaković tada napao Radončića zašto se protivi tom poslu, ovaj mu je lijepo objasnio ogromnu razliku u cijeni i hladno konstatirao da “neke ptice nikad ne polete”. Ni nakon najnovije Konakovićeve intervju avanture čelnik marginalne stranke Narod i pravda nije bolje prošao. Radončić ga je argumentima efektno ponizio.


Dino i Šefik

Iako analitičari smatraju da je Konaković uletio u tuču s Radončićem da iz živog političkog blata spašava Šefika Džaferovića, koji je zbog podrške ilegalnim migrantima “pregažen” na društvenim mrežama (moguća veza između njih je Hasan Čengić), predsjednika SBB-a to, izgleda, uopće ne brine.

Uistinu, i Konaković se pridružio onoj manjoj grupi političara koji javno kritiziraju Radončića zbog namjere da se ilegalni ekonomski migranti, koji kriju svoj identitet, trebaju deportirati iz BiH.

Izgleda, ministru sigurnosti BiH, nekada dugogodišnjem novinaru i uredniku, Konaković služi kao dobra relaks vježbanka.


"Puzzle" političar Dino Konaković. Internet

Radončićev post prenosimo u cijelosti:

- Dok smo mi na prvoj liniji borbe protiv korone zatvarali granice za strance iz Italije i drugih rizičnih zemalja, blokirali aerodrome, svakog dana činili nadljudske napore, koristili regionalna prijateljstva da blokirani kamioni s medicinskim i prehrambenim proizvodima, ipak, uđu u BiH, nabavljali lijekove, ulazili u bolnice, letjeli helikopterima da stignemo na hitne organizacione sastanke, organizirali sve nivoe policijskog rada, imali radne susrete i sa po pet ambasadora dnevno, tražili rješenja kako da se medicinska oprema na zatvorenom inozemnom tržištu uopće pronađe i, uz pomoć UNDP-a, dostavi našim ljekarima, redovno išli u Banju Luku da koordiniramo policijski rad i politički pokažemo da se u pandemiji BiH neće dijeliti, dok mi nismo spavali, radili smo po 18 sati dnevno da bismo ugrabili vrijeme kako bi naš medicinski sektor pravovremeno pripremio svoje nedovoljne resurse, dok smo pomagali da se ugase požari, držali međudržavne veze, podnosili tužbe protiv onih koji su od kantona htjeli da naprave države, organizirali donatorsku videokonferenciju na kojoj je sakupljeno više od 80 miliona eura pomoći, održali 15 vanrednih sjednica državne vlade u samo mjesec dana, silazili u operativno-komunikacijski centar, svakodnevno držali krizne štabove na vezi, molili za testove, razmišljali o ekonomskim štetama, kućni papučići poput Dine Konakovića nisu javno postojali. 

A sada nas baš on tragikomično pokušava proglasiti dezerterima i kukavicama, koje su se tobože bile uplašile korone.

Ipak, tačno se zna ko se bojao. I šta je ko i gdje radio tokom ovog kritičnog perioda.

Konkretno, Dinina svakodnevna aktivnost u minulih 40 dana - a to se najbolje vidi po slikama objavljenim na njegovom Instagram profilu - bilo je kuhanje supruzi Daliji, slaganje puzzli i, u očitoj dokonosti, prisjećanje na mladost!

Ako koza laže, fotografije ne lažu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

MI SMO GINULI I SPAŠAVALI LJUDE, A ON SE U SIGURNOJ IZOLACIJI IGRAO Dok smo mi na prvoj liniji borbe protiv korone zatvarali granice za strance iz Italije i drugih rizičnih zemalja, blokirali aerodrome, svakog dana činili nadljudske napore, koristili regionalna prijateljstva da blokirani kamioni s medicinskim i prehrambenim proizvodima, ipak, uđu u BiH, nabavljali lijekove, ulazili u bolnice, letjeli helikopterima da stignemo na hitne organizacione sastanke, organizirali sve nivoe policijskog rada, imali radne susrete i sa po pet ambasadora dnevno, tražili rješenja kako da se medicinska oprema na zatvorenom inozemnom tržištu uopće pronađe i, uz pomoć UNDP-a, dostavi našim ljekarima, redovno išli u Banju Luku da koordiniramo policijski rad i politički pokažemo da se u pandemiji BiH neće dijeliti, dok mi nismo spavali, radili smo po 18 sati dnevno da bi ugrabili vrijeme kako bi naš medicinski sektor pravovremeno pripremio svoje nedovoljne resurse, dok smo pomagali da se ugase požari, držali međudržavne veze, podnosili tužbe protiv onih koji su od kantona htjeli da naprave države, organizirali donatorsku videokonferenciju na kojoj je sakupljeno više od 80 miliona eura pomoći, održali 15 vanrednih sjednica Državne vlade u samo mjesec dana, silazili u operativno-komunikacijski centar, svakodnevno držali krizne štabove na vezi, molili za testove, razmišljali o ekonomskim štetama, kućni papučići poput Dine Konakovića nisu javno postojali. A sada nas baš on tragikomično pokušava proglasiti dezerterima i kukavicama, koje su se tobože bile uplašile korone. Ipak, tačno se zna ko se bojao. I šta je ko i gdje radio tokom ovog kritičnog perioda. Konkretno, Dinina svakodnevna aktivnost u minulih 40 dana - a to se najbolje vidi po slikama objavljenim na njegovom Instagram profilu - bilo je kuhanje supruzi Daliji, slaganje puzzli i, u očitoj dokonosti, prisjećanje na mladost! Ako koza laže, fotografije ne lažu!

Objavu dijeli Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin)

Nije dugo trebalo, a na internetu se pojavio i video o "puzzle" političaru. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.