IZVJEŠTAJ

Ajdinović: Pojačan prekogranični saobraćaj, izdato prekršajnih naloga u iznosu od 12.500 KM

U Federaciji BiH jučer je izdato 313 rješenja o izolaciji, 105 rješenja za vozače, sedam rješenja za pogranične i 10 za prekogranične radnike

Anis Ajdinović. Arhiv

Avaz.ba

26.4.2020

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović izjavio je da je od ukidanja mjere karantina na graničnim prijelazima zabilježen porast broja putnika u prekograničnom saobraćaju. 

Na graničnim prijelazima u Federaciji BiH jučer je izdato 313 rješenja o izolaciji, 105 rješenja za vozače, sedam rješenja za pogranične i 10 za prekogranične radnike, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Ajdinović je naglasio da su u protekla 24 sata Civilnoj zaštiti Republike Srpske upućeni podaci o 127 osoba, kao i spisak za osam osoba s prebivalištem na području Brčko distrikta, koji su u BiH ušli na graničnim prijelazima na području FBiH.

On je naveo da je nadzorom i mjerama federalnih inspektora obuhvaćeno 3.216 državljana BiH s prebivalištem u RS, koji su ušli preko graničnih prijelaza u FBiH, te 320 državljana BiH sa prebivalištem u Distriktu.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove naveli su da danas istječu mjere iz 37 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 24.063 osobe istekao period obavezne izolacije od 14 dana.

Na graničnim prijelazima u FBiH od 15. marta do danas izdata su 27.884 rješenja o ograničenju kretanja van mjesta boravka.

Obavljeno je pet inspekcijskih nadzora i utvrđeno sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje isto toliko prekršajnih naloga u iznosu od 12.500 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.