RADOVI NA PUTEVIMA Vis, 25. novembar i Grab

Počinju radovi na servisiranju tunela na dionici A-1 Lepenica-Tarčin

 Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se suprotnom kolovoznom trakom, dvosmjerno

Fena

Radovi u tunelu

Foto: Avaz


Danas počinju radovi na redovnom servisiranju tunela: Vis, 25. novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin. Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se suprotnom kolovoznom trakom, dvosmjerno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, od 7 do 20 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Od 20 do 07 sati saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Frekvencija vozila na putevima u BiH je slabijeg intenziteta, a apeluje se na vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja na području RS na snazi je od 20 sati do 5 sati ujutro.

  • Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

    Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

    Foto: Avaz


Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

NA VRH

Podijeli članak na