VREMENSKA PROGNOZA

Upaljen žuti meteoalarm za ove dijelove BiH

Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 20 do 26 stepeni

Očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Ilustracija

Avaz.ba

27.4.2020

Žuto upozorenje zbog grmljavine izdato je za područja Foče, Tuzle, Sarajeva i Višegrada.  Upozorenje za područja Višegrada i Foče na snazi je od 12 do 20 sati, a za područja Tuzle i Sarajeva od 13 do 18 sati. 

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme. Tokom poslijepodnava u većem dijelu Bosne porast naoblake, što može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje, veći dio dana, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 20 do 26 stepeni.

U Sarajevu prije podne sunčano. Poslije podne porast naoblake, što može uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 23 stepena.


Poslije podne mogući umjeren porast naoblake i kiša. Arhiv

U utorak se očekuje sunčano vrijeme. Poslije podne moguć je umjeren porast naoblake. U kasnim večernjim satima u Hercegovini se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 21 do 27 stepeni.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne veći dio dana se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. U ostatku Bosne poslijepodnevni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24 stepena, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana rijetki lokalni pljuskovi su moguću ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24 stepena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.