SAOPĆENJE Ministarstvo sigurnosti BiH

Ambasador Pakistana iznio neistine, Ministarstvo sigurnosti nastavit će raditi u najboljem interesu BiH

Ministar Radončić 30. januara primio pakistanskog ambasadora u svom uredu

Avaz.ba

Ministar Radončić primio ambasadora Muhameda Halida Raoa

Foto: Arhivska fotografija


Povodom saopćenja Ambasade Pakistana u Sarajevu, u kojem se, između ostalog, tvrdi da je, 30. januara 2020. godine, ambasador Pakistana „pozvao ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića u svoj ured, gdje su raspravljali o pitanju ilegalnih migranata“, ističemo da se radi o potpunoj neistini, koju vrlo jednostavno dokumentiramo fotografijama. 

Naime, upravo obratno. Ambasador Pakistana Muhamed Halid Rao tražio je sastanak kod Radončića, a Radončić ga je - što potvrđuju i fotografije – primio u uredu ministra sigurnosti BiH.

 • Sastanak u Ministarstvu sigurnosti BiH

  Sastanak u Ministarstvu sigurnosti BiH

  Foto: Arhivska fotografija


Ambasador Pakistana tražio je prijem, ne da bi raspravljao o 3.000 ilegalnih migranata iz njegove zemlje, koji kriju svoj identitet od sigurnosnih struktura BiH, već je tražio od Radončića da vrši pritisak na Tužilaštvo KS kako bi u Pakistan bilo otpremljeno tijelo jedne umrle osobe iz te zemlje. 

- Da je to uistinu tako, dokazuje i pismo s istim datumom posjete, 30. januar 2020. godine, koje dostavljamo javnosti na uvid, a Nj. E. Muhamed Halid Rao ga je tog dana predao ministru sigurnosti BiH Radončiću - navedeno je u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ambasador Pakistana je, i ovom prilikom, odbio da na ozbiljan i odgovoran način uopće razgovara i pomogne Ministarstvu sigurnosti BiH i sigurnosnim strukturama naše zemlje i izvrši svoju obavezu da se otkrije identitet državljana Pakistana, koji, nelegalno i bez dokumenata, već duže vrijeme borave u BiH.

 • Pismo ambasadora Pakistana

  Pismo ambasadora Pakistana

  Foto: Screenshot


 • Pismo ambasadora Pakistana

  Pismo ambasadora Pakistana

  Foto: Screenshot


Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić neće polemisati sa ambasadorima koji su spremni na ovakve prevare prema građanima BiH i najvišim dužnosnicima naše zemlje.

Ministarstvo sigurnosti BiH će nastaviti da vrlo uporno izvršava svoje zakonske obaveze i, neovisno od pritisaka, sprečava nove ilegalne ekonomske migracije i radi pripreme na povratu anonimnih lica u zemlje njihovog porijekla.

Ovakvo neodgovorno ponašanje spomenutog ambasadora dodatno otvara pitanje povjerenja javnosti u njegov rad i njegov ostanak u BiH.

Ličnost dana
Ambasador pod "specijalnom zaštitom"

Više o temi Fahrudin Radončić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na