KOREKCIJA MJERA

Kome je odobren rad novom odlukom Štaba RS za vanredne situacije

Omogućava se rad kuhinja i dostave hrane i pića

Višković: Bit će korekcija. Arhiv

Avaz.ba

27.4.2020

Štab za vanredne situacije RS donio je odluku da se mjere u Republici Srpskoj, koje su ranije donesene radi sprečavanja širenja koronavirusa, produže do 11. maja. To je nakon sjednice rekao Radovan Višković, premijer Republike Srpske, s tim da će, kako je istakao, biti određenih korekcija.

Od sutra, osobe starije od 65 godina imat će svaki radni dan od ponedjeljka do petka od sedam do deset sati dozvoljenu šetnju uz obavezno nošenje maski i rukavica te zabranu grupisanja.

Šalter-sale svih javnih uprava počinju također s radom od sedam do 15 sati. Omogućava se rad kuhinja i dostave hrane i pića, kao i šalterska prodaja, ali bez konzumacije unutar prostorija gdje se prodaje.

Vraćaju se specijalističke ambulante sa 50 posto kapaciteta. Arhiv

Uslužne radnje kao što su autopraonice i hemijske čistionice mogu početi s radom sutra od sedam do 19 sati. Radit će i radnje s informatičkom opremom, saloni namještaja, muzeji, biblioteke, osim frizerskih i kozmetičkih radnji.

Poznate su i mjere koje će biti na snazi od 1. maja. Trgovinama koje se ne bave prehrambenom robom, a nalaze se u tržnim centrima, nije dozvoljen rad do 1. maja.

Od 1. maja u bolnicama će se vratiti specijalističke ambulante sa 50 posto kapaciteta. Omogućit će se rad i tržnim centrima, ali poslovanje dječijih igraonica, ugostiteljskih objekata i kina neće biti moguće. Od 1. maja počinje s radom i stočna pijaca. Vlada RS će na svojoj zvaničnoj stranici objaviti detaljan plan otvaranja. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.