IZVJEŠTAJI

Za 24 sata izdato 255 rješenja na graničnim prijelazima

Od ukidanja mjere karantina, zabilježen je porast broja putnika u prekograničnom prometu

Porast broja putnika na graničnim prijelazim. Arhiv

Avaz.ba / Fena

27.4.2020

Do 26. aprila federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdali su 28.139 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor na period od 14 dana.

Federalni sanitarni inspektori su tokom jučerašnjeg dana na graničnim prijelazima izdali ukupno 255 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka, i to 207 rješenja o izolaciji, te 39 rješenja za vozače, jedno rješenja za pogranične i osam za prekogranične radnike.

Od ukidanja mjere karantina, zabilježen je porast broja putnika u prekograničnom prometu na graničnim prijelazima koji su u nadležnosti federalnih sanitarnih inspektora, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP).

Nadzorima i mjerama federalnih inspektora obuhvaćeno je 3.230 osoba - državljana BiH s prebivalištem u RS koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te su njihovi podaci dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje i provođenje mjera izolacije/karantina.

To je učinjeno i za 320 osoba, državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko Distrikta.


Nadzorima i mjerama federalnih inspektora obuhvaćeno je 3.230 osoba. Arhiv

Od 24. aprila Inspektorat RS je dostavio podatke o 141 osobi kojima je sanitarni inspektor RS izdao rješenje o kućnom karantinu, te podatke o rješenjima za 823 vozača koji su na teritoriju BiH ušli na graničnim prijelazima koji se nalaze na području RS, a imaju prebivalište u FBiH.

Danas ističu mjere iz 145 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 24.100 osoba istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata je u cilju zaštite građana od nerazumnog podizanja cijena te je izvršeno sedam inspekcijskih nadzora i utvrđeno 16 prekršaja, što podrazumijeva podnošenje 16 prekršajnih naloga u iznosu od  35.500 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.