ORUŽANE SNAGE BIH

Nema zaraženih koronavirusom u helikopterskom skvadronu

Okolić još jednom podsjetio na važnost poštivanja mjera preduzetih s ciljem zaštite pripadnika Oružanih snaga BiH

Delegacija informirana o preduzetim mjerama zaštite od koronavirusa. Ministarstvo odbrane BiH

Avaz.ba / Fena

28.4.2020

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Mirko Okolić  posjetio je 1. helikopterski skvadron Brigade zračnih snaga i protivzačne obrane Oružanih snaga BiH na aerodromu Mahovljani te jedinice u kasarni "Kozara" u Banjoj Luci.

Brigadir Dragan Nakić i pukovnik Fadil Ramić na Mahovljanima su informirali delegaciju Ministarstva o preduzetim mjerama zaštite od koronavirusa, kao i drugim aspektima rada ove letačke jedinice, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

Članovi delegacije izrazili su zadovoljstvo stanjem u skvadronu, a posebno činjenicom da jedinica nema oboljelih pripadnika.


S posjete zajenika minstra Mirka Okolića. Ministarstvo odbrane BiH

Na sastanku je istaknut i visok stepen profesionalizma koji pripadnici Prvog helikopterskog skvadrona demonstriraju u složenim okolnostima.

Zamjenik ministra izrazio je zadovoljstvo prezentiranim informacijama te još jednom podsjetio na važnost poštivanja mjera preduzetih s ciljem zaštite pripadnika Oružanih snaga BiH. 

Okolić je sa delegacijom posjetio i komandu 6. pješačke brigade, 7. Bataljon logističke podrške Zapovjedništva logistike Oružanih snaga BiH, kao i komandu Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH u kasarni "Kozara".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.