PARLAMENT BIH

Osmanović: Što je moguće prije sazvati redovnu sjednicu Predstavničkog doma

Voljeli bismo da ne bude ni jedna sjednica online, da držimo sjednice ovdje, na ovakav način, rekao Osmanović

Osmanović: Slažemo se da je sa zakašnjenjem sazvana današnja sjednica. Fena

Avaz.ba / Fena

28.4.2020

Predsjedavajući Kluba poslanika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović je na današnjoj sjednici tog doma kazao da Klub SDA traži da se nakon ove sjednice, što je moguće prije, sazove redovna sjednica ovog Doma.

- Ono što Klub poslanik SDA traži i insistira je da se nakon ove sjednice, što je moguće prije, sazove redovna sjednica na kojoj bismo razmatrali prijedloge zakona koji će doći od Vijeća ministara BiH, od poslanika i da u jednoj redovnoj proceduri nastavimo naš rad i damo odgovor, koliko je moguće, na ovu nastalu pandemiju - kazao je Osmanović.


Osmanović: I mi smo trebali zasjedati i dati odgovore na ovu pandemiju. Fena

On je, tokom rasprave o Prijedlogu dopuna Poslovnika Predstavničkog doma, koji predviđa mogućnost održavanja online sjednica u izuzetnim okolnostima, kazao da je dobro da je došlo do sazivanja hitne sjednice Doma, kako bi se omogućilo da ovaj Dom radi i u uslovima jako teških situacija, vanrednih situacija.

- Voljeli bismo da ne bude ni jedna sjednica online, da držimo sjednice ovdje, na ovakav način. Slažemo se da je sa zakašnjenjem sazvana današnja sjednica, ona je trebala biti puno prije sazvana – naveo je Osmanović.

Vidjeli smo, dodao je on, da su drugi domovi na nivou entiteta i kantona, pa i općina, zasjedali.

- I mi smo trebali zasjedati i dati odgovore na ovu pandemiju - kazao je Osmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.