BIZNIS

Priznanje za „Najbolju banku u Bosni i Hercegovini“ Raiffeisen nastoji svojim aktivnostima opravdati i tokom pandemije

Priznanje za „Najbolju banku u Bosni i Hercegovini“ Raiffeisen nastoji svojim aktivnostima opravdati i tokom pandemije. Raiffeisen banka

Piše: MDA

28.4.2020

„Iako se nalazimo u izazovnom periodu, raduje me što je trud koji smo prošle godine uložili da poslovanje s Bankom učinimo bržim i jednostavnijim rezultirao nagradom EMEA Finance magazina. Kako bismo se spremno suočili s digitalnim promjenama, pratili smo potrebe klijenata i nastojali im ponuditi usluge čije korištenje zahtijeva od njih ulaganje minimalnog napora pri poslovanju s Bankom. Pored uvođenja novih i kvalitetnijih usluga, radili smo i na proširenju naše poslovne mreže kao i na odgovornom poslovanju kako kada je riječ o društvenoj zajednici, tako i o našim uposlenicima“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao „Ono što posebno želim naglasiti je da i u novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa dajemo sve od sebe da svojim aktivnostima opravdamo značajno priznanje za „Najbolju banku u BiH“ koje nam je dodijeljeno.

Pored nagrade koju je dobila Raiffeisen banka u BiH, Raiffeisen Bank International AG (RBI) je proglašena za najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Zajednici nezavisnih država, pet put uzastopno. Također, i sve RBI mrežne banke su od EMEA Finance magazina dobile priznanje za najbolju banku, najbolju stranu banku ili najbolju investicijsku banku na svojim tržištima.

„Mnogo nam znače ove nagrade, a naračito imajući u vidu učestalost kojom ih dobivamo. One potvrđuju ispravnost naše strateške orjentacije kao i kvalitet proizvoda koje nudimo klijentima, a time i posvećenost i stručnost naših zaposlenika“, izjavio jeJohann Strobl, generalni direktor RBI-a.

Urednička vizija EMEA Finance magazina podrazumijeva „nezavisni glas“ na najvišem nivou integriteta i novinarske etike, za finansijsku zajednicu, klijente i dobavljače diljem EMEA regiona. Magazin izlazi šest puta godišnje, a namijenjen je čitaocima na izvršnom nivou kao što su glavni izvršni direktori te finansijski i investicijski službenici.


Johann Strobl, generalni direktor RBI. Raiffeisen banka

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.