PU BANJA LUKA

Utvrditi odgovornost policajaca koji su dopratili šest osoba u Studentski centar

Policija je izvršila pratnju vozila u kojem je bilo šest osoba, državljana BiH, od Jakupovaca kod Laktaša do Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjoj Luci, umjesto do Srednjoškolskog đačkog doma u tom gradu

Umjesto u Srednjoškolski dom, ljude smjestili u Studentski centar. Arhiv

Avaz.ba / Fena

29.4.2020

Iz Policijske uprave Banja Luka najavili su danas da će utvrditi odgovornost i provesti unutrašnji postupak protiv policijskih službenika koji su 27. aprila šest osoba, umjesto u karantin u Srednjoškolskom domu, dopratili u Studentski centar "Nikola Tesla", gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom

Policija je izvršila pratnju vozila u kojem je bilo šest osoba, državljana BiH, od Jakupovaca kod Laktaša do Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjoj Luci, umjesto do Srednjoškolskog đačkog doma u tom gradu. 

- Bit će utvrđeno kako je došlo do ove greške – saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Dodaju da službenici Policijske uprave Banja Luka nisu nadležni za prijem i smještaj građana u Studentski centar. 

Podsjećaju da je, u skladu s Uputstvom za organiziranje i provođenje karantina na graničnim prijelazima i u lokalnim zajednicama i dogovora odgovornog tima, obaveza policijskih službenika pratnja osoba od karantina s graničnog prijelaza do karantina koji su određeni odlukom grada, odnosno općine.

Njihov smještaj vrši odgovorni tim imenovan u lokalnoj zajednici. 


Šeranić: Uputio izvinjenje. Arhiv

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je danas da očekuje da "svako u lancu preuzme svoj dio odgovornosti" kada je riječ o propustu zbog kojeg je šest osoba koje su stigle iz inozemstva, umjesto u lokalni karantin u banjalučkom Đačkom domu, smješteno u Studentski centar "Nikola Tesla", gdje se nalaze osobe za koje je utvrđeno da su pozitivne na koronavirus.

Izrazivši žaljenje zbog tog propusta, Šeranić se izvinio osobama koje su se našle u Studentskom centru umjesto u lokalnom karantinu, kao i njihovim porodicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.