SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sarajevski kiseljak donacijom proizvoda podržao rad javnih kuhinja širom BiH

Povodom ramazana kompanija Sarajevski kiseljak obezbijedila je sokove koji će biti podijeljeni uz obroke i iftare korisnicima kuhinja različitih humanitarnih organizacija u BiH

M.D.A.

29.4.2020

Sarajevski kiseljak donacijom proizvoda podržao rad javnih kuhinja širom BiH. Sarajevski kiseljak

U skladu s onim što ramazan jeste, mjesec međusobnog pomaganja i dijeljenja, su i nastojanja kompanije Sarajevski kiseljak da pruži vlastiti doprinos ljepšoj svakodnevici onih kojima je pomoć najpotrebnija, korisnika usluga dobrotvornih ustanova i organizacija: Pomozi.ba, Merhameta u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Zenici i Travniku, Narodne kuhinje Stari grad Sarajevo i Narodne kuhinje Crvenog križa. Tim povodom kompanija je osigurala sok uz obrok za više od 12.000 građana u potrebi.

 „Za mnoge će ovaj mjesec ramazan biti drugačiji u odnosu na prošle godine. Iako svi mi osjetimo posljedice novonastale situacije, trebamo pogledati oko sebe i usmjeriti potporu upravo prema našim najranjivijim sugrađanima za koje su topao obrok i osvježenje, nažalost, luksuz. Mi, kao firma sa više od 125 godina tradicije, znamo koliko je bitno njegovati i čuvati tradicionalne vrijednosti, zbog toga se nadamo da će s ovim našim malim znakom pažnje korisnici uživati u ljepoti ramazanske tradicije i da ćemo im barem malo uljepšati i olakšati ovogodišnji post“ poručili su iz kompanije Sarajevski kiseljak.

Brojni građani BiH osnovne egzistencijalne potrebe, a prije svega ishranu, zadovoljavaju zahvaljujući dobrotvornim ustanovama i organizacijama. Merhamet ima 30 javnih kuhinja i njihovih punktova širom zemlje, gdje se svakodnevno hrani oko 8.000 socijalno ugroženih osoba. Svaka pomoć ovim kuhinjama je dragocjena.

 „Kompanija Sarajevski kiseljak je još jednom potvrdila svoju društvenu odgovornost. Ova donacija našim kuhinjama stigla je u pravo vrijeme, za mubarek mjesec Ramazan. Sokovi koje nam je donirao Sarajevski kiseljak dobro će doći našim korisnicima, postačima, kojima Merhamet svakodnevno priprema iftare. Uz iftar sada će imati i osvježenje. U ime Merhameta, u ime naših javnih kuhinja i naših brojnih korisnika, zahvaljujem se Sarajevskom kiseljaku, koji pruža kontinuiranu pomoć našoj humanitarnoj organizaciji. Zahvaljujući pomoći i podršci koju nam pružaju društveno-odgovorne i socijalno osviještene kompanije, Merhamet svojim korisnicima omogućava redovnu i kvalitetnu pomoć i brigu“, kazao je Kenan Vrbanjac, predsjednik HO Merhamet MDD.

Donacija je uručena i udruženju Pomozi.ba koje provodi ramazansku akciju prikupljanja prehrambenih paketa i pripremanja iftara pripadnicima islamske vjere, koji žive u teškim uslovima.

 „Ramazan je mjesec milosti, oprosta, međusobnog pomaganja i vrijeme kada posebno treba da vodimo računa da pružimo ruku i osmijeh drugima, te da nahranimo gladne. Ekipe Pomozi.ba trude se da i ovaj ramazan i post olakšaju i uljepšaju brojnim socijalno ugroženim porodicama, te starijim i oboljelim osobama uz prehrambene pakete i iftare. Zaista smo ponosni i zahvalni što su mnoge kompanije, među kojima je i Sarajevski kiseljak, prepoznale značaj i priključile se ovoj akciji“, istakla je Maja Arslanagić, portparolka udruženja Pomozi.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.