GRANIČNA POLICIJA

Mislio je neko dobro omastiti brk: Spriječeno krijumčarenje janjadi iz Srbije u BiH

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica bh. državljana koja su lišena slobode te državljanin Republike Srbije

Krijumčarena stoka privremeno je oduzeta. Ilustracija

Avaz.ba

29.4.2020

Radeći na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, službenici Jedinice Granične policije Zvornik spriječili su 28. aprila 2020. godine krijumčarenje 44 grla sitne stoke (janjadi) iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. 

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica bh. državljana koja su lišena slobode te državljanin Republike Srbije koji se, nakon što je ugledao pripadnike JGP Zvornik, čamcem preko rijeke Drine udaljio u pravcu Republike Srbije.  

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, a u vezi s krivičnim djelom udruživanje radi činjenja krivičnih djela, protiv dvojice državljana BiH bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Krijumčarena stoka privremeno  je oduzeta. Podršku radi dokumentiranja krivičnog djela pripadnicima JGP Zvornik pružili su službenici Policijske uprave Zvornik. O navedenom događaju obaviještena je i Stanica Granične policije Ljubovija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije radi pronalaska osobe koja se dovodi u vezu s navedenim krijumčarenjem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.