PROJEKTI

Medicinski fakultet u Zenici nabavio plastin za obuku studenata

Hodžić pojasnio da će novo plastificirano netoksično tijelo koristiti narednih 15-20 generacija studenata tog fakulteta

Jupić i Kozlić bili gosti fakulteta. Avaz

Avaz.ba

29.4.2020

Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici (UNZE) nabavio je za svoj laboratorij anatomije plastin, odnosno plastificirano netoksično tijelo koje će studentima tog fakulteta omogućiti lakše izučavanje anatomije ljudskog tijela.

- Zahvaljujući Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a posebno Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, te rektoru i Upravnom odboru UNZE-a, uspjeli smo nabaviti plastin za potrebe našeg fakulteta. Ovo je izuzetno učilo koje će pomoći našim studentima da uđu u srž i sve tajne anatomije ljudskog tijela - kazao je dekan Medicinskog fakulteta Zenica Harun Hodžić.



Kukić je istakao da će plastin poboljšati kvalitet nastave. Fena

Pojašnjava da će novo nastavno sredstvo koristiti narednih 15-20 generacija studenata tog fakulteta.

Rektor tog univerziteta Damir Kukić zahvalio je ministru zdravstva Adnanu Jupiću i ministru obrazovanja Spahiji Kozliću, koji su danas bili gosti tog fakulteta te obišli laboratorije za Anatomiju i Histologiju.

Kukić je istakao kako će plastin poboljšati kvalitet nastave na Medicinskom fakultetu u Zenici te da se njegovom nabavkom zamjenjuje potreba za nabavku kadavera i izgradnja bazena za čuvanje, čime se smanjuju potreba za zapošljavanjem novih osoba i troškovi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.