MOSTAR

Čović: Razmisliti šta uraditi u slučaju da ne bude uvjeta za organiziranje izbora

Dragan Čović. Ž. Miličević

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

29.4.2020

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se danas u Mostaru sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom (Johann Sattler).  

Nakon sastanka održanog u Domu HDZ-a BiH dali su izjave za novinare, a prema Čovićevim riječima, dotakli su se brojnih tema.

- Imamo kontinuitet u posljednjih nekoliko mjeseci traženja rješenja za ubrzanje evropskog puta BiH i mislim da imamo potpuno suglasje o svim temama, a to posebno treba naglasiti u vrijeme koronavirusa, kad smo u svakodnevnoj komunikaciji i razmjeni informacija i ja sam zahvalio više puta Evropskoj uniji i gospodinu Satleru na svim naporima koje je učinio da budemo dio integracija i Evrope – kazao je Čović.


Satler i Čović nakon sastanka u Mostaru. Ž. Miličević

Rekao je i da ga je interesiralo to da se vidi kako se zajedno mogu napraviti paralelne aktivnosti izraženije u radu izvršne i zakonodavne vlasti radi pokretanja privrede, a usljed situacije s koronavirusom.

- Bojim se da će ostati ožiljci i ne budemo li dobro organizirani, teško ćemo sve sami iznijeti. I, naravno, razgovarali smo o aktivnostima lokalnih izbora i kako se odnositi prema tome, odnosno hoćemo li stvoriti preduvjete. Naš je stav da, ako ne bude uvjeta za transparentno i potpuno zakonito organiziranje, razmislimo šta u tom slučaju uraditi, odnosno ako se takvo nešto desi, da vidimo kako naći rješenje za Mostar - izjavio je Čović novinarima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.